de Messias leren: in beeld en geluid

Wie de thematiek van het boek de Messias leren graag via video- en audio-opnamen wil leren kennen heeft daar nu ruimschoots de gelegenheid toe.

De Noodzaak van een nieuw canoniek verhaal

Van de conferentiedag (19 november 2016) van de Jules Isaac Stichting over de Noodzaak van een nieuw canoniek verhaal zijn zowel de tekst van de lezingen (van Jeroen Bol, Edjan Westerman en Daniël Drost) als geluids- en video-opnamen hier beschikbaar.

De lezing van Edjan Westerman met als thema: De vervangingstheologie voorbij? – Soulen, het DNA van het christelijk ‘verhaal’ en de ‘DNA-reparatie’ van ons canonieke verhaal is hier te downloaden. De videoregistratie van deze lezing is te hier te bekijken. Ook de andere lezingen kunnen op het Youtube kanaal van de Jules Isaac Stichting bekeken worden. De audioregistratie is als mp3 bestand hier te beluisteren of te downloaden.

Interview in Ma Nishma op Radio Israel

In de rubriek Ma Nishma op Radio Israel is op 12 april 2017 een interview van Jack van der Tang met Edjan Westerman te beluisteren geweest. Dit interview kan online beluisterd worden op de site van Radio Israel. Het interview kan hier ook als mp3 bestand beluisterd of gedownload worden.

In het interview wordt ook aandacht gegeven aan het thema van het Hebron-koningschap en het Jeruzalem-koningschap van de Messias. Iets wat in de meeste recensies onderbelicht is gebleven.